Anasayfa Bizden Haberler Dr. Jell’s Yeni Sezon’ da Ortopedik Masaj Sistemli Ayakkabı Ürettı
Dr. Jell’s Ortopedik Masaj Sistemli Ayakkabı Ürettı Sosyal Medyada Paylaş

Dr. Jell’s Yeni Sezon’ da Ortopedik Masaj Sistemli Ayakkabı Ürettı

Ayak sağlığı bilinen aksine insan hayatında ayrı bir öneme sahip.

Özellikle uzun süre ayakta kalan veya uygun ayakkabı kullanmayan kişilerde bir süre sonra ayak ağrıları baş gösterir. Her bakımdan rahat bir ayakkabı bireyin yaşam konforunu artırmasına rağmen, standart ayakkabılarda böyle bir fonksiyon bulunmamaktadır.

Adana'da üretim yapan Komcero Ayakkabı, daha rahat bir yürüyüş için "Ortopedik Masaj Sistemi" adını verdiği yeni bir model geliştirdi. Tabanındaki esnek yaylar sayesinde yürüyüş ve oturma anında basınç bölgelerinde ayak kaslarına yaptığı masaj tekniğiyle kan dolaşımını hızlandıran ayakkabı, ayakları dinlendiriyor. Ürün aynı zamanda, tabanında oluşturulan hava kanalları ile ayakkabı içinde biriken kirli ve sıcak havayı dışarıya atıyor. Komcero ayakkabı, ayakta nem ve bakteri oluşturmuyor. Uzmanlar tarafından şeker hastalarına tavsiye edilen ayakkabı, esnek yapılı tabanı ile daha fazla hareket kabiliyeti sunuyor. Uzun süre ayakta kalan kişilerin daha az yorulmalarını ve en az ağrı ile günü bitirmelerini amaçlayan ayakkabı için firma Türk Patent Enstitüsü'nden 'Faydalı Ürün' tescili aldı.

"Ortopedik Masaj Sistemli" yeni ürünlerini yaklaşık bir buçuk yıllık bir Ar-Ge çalışması sonunda geliştirdiklerini belirten Komcero Firması Yetkilisi Vedat Selek, ayakkabı tabanında 82 adet masaj yayının bulunduğunu dile getirdi. En iyi esneyebilen ve yalıtkan malzeme olan kauçuktan oluşan bu yayların yumuşak hamurdan imal edildiğini belirten Selek, "Yazın sıcağı, kışın soğuğu iletmeme özelliği bulunan ayakkabının iç parçaları da yüzde yüz doğal deriden meydana geliyor. Böylelikle tabandaki havalandırma ve yaylar aracılığıyla yürüyüş esnasında topuğa uyguladığı basınçla vücuttaki kan dolaşımı hızlanıyor."dedi.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Salih Şentürk, Komcero'nun özel bir kauçuktan ürettiği yeni ayakkabı tabanındaki hava boşluklarının yürüme ve koşu esnasında yük dağılımını dengelediğini belirtti. Kauçuk yapısından terlemeyi engelleyen ve ayağı rahatlatan ayakkabının sağlıklı olduğunu dile getiren Şentürk, "Adım atma esnasında ayağın sıkışıp sıkışmadığı, tabanının nasıl kavradığına bakılmalı. Her pahalı ayakkabı sağlıklıdır diye bir şey olmaz. Ayakkabı terlemeye ve mantar üretmeye uygun bir ortam. Ayakkabı tercih edilirken tabanın hava alıp almadığını sorgulamak gerekir."diye konuştu.

1600'ün Üzerinde Ayakkabı Modeli Üretiyor

Komcero Ayakkabı, Adana'da 1962 yılından bu güne her sezon ürettiği değişik modelle tüketicinin karşısına çıkıyor. Son yıllarda Ar-Ge yatırımlarını daha çok artırarak faydalı ürünler konusunda yeniliklere imza attı. Günlük ortalama bin 400 adet üretim yapan firma, ihracat da yapıyor. Her sezon ürün yelpazesini artıran Komcero, bin 600'ün üzerinde ayakkabı modeli üretiyor.